2010-09-22

Don Rosa Oulussa

Kävin tänään treffaamassa Ankkataiteilija Don Rosaa Oulun Akateemisessa kirjakaupassa. Koska Lasse pääsi kurssilta jo yhden aikaan, menin minäkin siihen aikaan kaupungille. Käytiin kattoon kirjakauppaa, siellä ei ollut vielä jonoa eikä mitään. Mentiin sitten syömään ja vähän pyörimään, ja puoli kolmen maissa mentiin taas kirjakauppaan. Ostin uuden kirjan ja menin sinne ilmestyneen lavan läheisyyteen istumaan. Sitten siinä oli jotkut toisetkin tyttö ja poika, mutta mä olin eka!

Sit siinä pyöri joku mummo, joka selitti ties mitä. Meinasi alkaa ite jakamaan vuoronumeroita, kutsui kaupan johtajan paikalle että nyt pitää saada vuoronumerot, ja esitteli sen Suosikki-kalenteria :D. Mummo myös kertoi ummet ja lammet sen lapsista, ja siitä miten se oli lopettanut Akun tilaamisen kun se oli mennyt jotenkin liian amerikkalaiseksi. Tykkäsi siitä entisajan meiningistä, kun Roope vaan laitteli niitä rahojaan. Mummo myös päivitteli että kun nykyään kerrotaan kuka on kirjoittanut nää Ankkatarinat, vaikka kaikkihan ne on Walt Disneyn. En alkanut väittelemään, sanoin että no nii onhan se eri asia kuka sen maailman luonu ja sit kuka kirjottaa erilliset tarinat.

Ihan niinkuin mua ei ois ekana olo jo muuten jännittänyt, niin sitten siihen pölähti Iltasanomien haastattelija, haastattelemaan mua kun olin eka :O. Pelottaa että oon vastaillu jotain huonosti. No, näkeepähän sitten... ostan kaikki iltikset ettei kukaan muu pääse lukemaan. Valokuvaajana sillä toimittajalla oli Sentencedin rumpali! :O Julkkista julkkiksen perään. Oon nyt yks niistä.

Sitten se Don tuli siihen 10 minuuttia etuajassa, en tajunnu ees. Sitte sain sen nimmarin, olin siinä hymyilevänä hymiöpallona ja sitten käteltiin, sanoin Thank you ja se sano "Kiitos, thank you". En muista yhtään mimmonen käsi sillä oli. Valokuvaaja & Lasse otti kuvaa ku olin siinä, ja Iltasanomatyttö vielä kyseli vähän jälkitunnelmia.

Sitten jotenkin sekavana pääsin kotiin. <3 taisin olla PIM hypnotisoitu.

1 kommentti: